Kontakt
Image1
Image2
Važnost karijernog usmjeravanja

FacebookTwitter

UniCredit nudi stipendije

(Sarajevo, 20.8.2013. godine) - Fondacija UniCredit i sveučilišta, privatna fondacija koju je Grupa UniCredit osnovala u martu 2009. godine s ciljem promocije istraživanja i inicijativa čija je svrha proširivanje znanja iz oblasti ekonomije, financija, prava, politike i društvenih znanosti, te dodjele jedne ili više stipendija godišnje za iste oblasti, pokrenula je nova izdanja inicijativa za 2013. godinu.

Ove godine, Fondacija nudi 52 stipendije s ciljem pružanja podrške najboljim europskim studentima  i istraživačima iz područja ekonomije, bankarstva i financija:

• 2 stipendije Crivelli Europe za mlade diplomante s diplomom iz bilo koje zemlje u kojoj djeluje UniCredit, koji žele pohađati doktorski studij na jednom od najboljih univerziteta u svijetu – stipendija vrijedi  1 godinu i obnovljiva je za drugu godinu (25.000  € + naknada)

• 2 Marco Fanno stipendije za pohađanje doktorskog studija u inozemstvu, za studente s italijanskom diplomom - stipendija vrijedi 1 godinu i obnovljiva je za drugu godinu  (25.000 € + naknada)

• 22 stipendije za programe međunarodne studijske razmjene u trajanju od šest mjeseci za studente dodiplomskog studija za / iz Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Rusije, Srbije i Ukrajine (700 € mjesečno)

• 22 stipendije za programe međunarodne studijske razmjene  za studente master studija za tromjesečnu praksu u inozemstvu u bilo kojem pravnom licu UniCredita u odabranim zemljama (700 € mjesečno)

• 1 Foscolo Europe stipendija za istraživače koji svoja istraživanja provode u inozemstvu, te koji žele da se vrate i nastave svoj rad na bilo kojem europskom univerzitetu – stipendija je obnovljiva za 2 godine  (60.000 € godišnje)

• 3 Modigliani stipendije za istraživanje – za nagrađivanje najboljih istraživačkih projekata mladih istraživača iz bilo koje zemlje koji su zaposleni na bilo kojem europskom univerzitetu u zemljama u kojima djeluje UniCredit  - stipendija vrijedi 1 godinu, obnovljiva (10.000 € godišnje).


Sve prijave se moraju predati u online formi na web stranici Fondacije UniCredit i sveučilišta. Pobjednike će odabrati Znanstvena komisija Fondacije UniCredit i sveučilišta . Rok za prijavu je 15.11.2013. godine.

Više informacija je dostupno na web stranici  www.unicreditanduniversities.eu , te na zvaničnim stranicama na Facebooku https://www.facebook.com/unicredit.universities i Twitteru -  UniCredit_Univ.

Fondacija UniCredit i sveučilišta ima izrazito europski karakter, što se održava na njene aktivnosti. Kroz podršku znanstvenim istraživanjima širom Europe, Fondacija u potpunosti odražava impresivnu geografsku i kulturnu različitost područja na kojima djeluje UniCredit, koji u potpunosti finansira rad Fondacije, te kroz vrijednosti koje joj prenosi također inspirira svakodnevni rad Fondacije, saopćeno je je iz UniCredit banke.

scroll back to top

Da li ste koristili usluge javnih službi za zapošljavanje?

Da, učestvovao/la sam u jednom od programa - 10.5%
Da, koristio/la sam usluge CISO ili job kluba - 15.6%
Da, pratim i primam oglase sa web portala Zavoda - 9.8%
Da, učestvovao/la sam na radionicama grupnog informisanja - 2.5%
Ne - 61.6%

Vijesti

FacebookTwitter

Ostale Vijesti

Karijerno usmjeravanje djece

Karijerno usmjeravan…

(Sarajevo, mart 2018. godine) - JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo nastavlja sa redovnim aktivnostima u oblasti karijernog usmjeravanja. U p...

Read more
Poziv za prijave za učešće u programu „PoWEr“

Poziv za prijave za …

(21.8.2017. godine) - Fondacija 787 u periodu od septembra 2017. do februara 2018. godine održava program ekonomskog osnaživanja „PoWEr“ koji je namijenjen že...

Read more
POZIV ZA STUDENTE, DIPLOMIRANE EKONOMISTE I/ILI MLADE INŽENJERE IZ OBLASTI POLJOPRIVREDE, PREHRAMBENE INDUSTRIJE I OSTALIH DJELATNOSTI VEZANIH ZA EKONOMSKI I RURALNI RAZVOJ

POZIV ZA STUDENTE, D…

Centar za ekonomski i ruralni razvoj (CERD), poziva sve zainteresovane studente završnih godina, diplomirane ekonomiste i/ili mlade inženjere iz opština sjeve...

Read more
MS&WOOD nudi stipendije i posao

MS&WOOD nudi stipend…

(Sarajevo, 15.6.2017. godine) - Bosanskohercegovački proizvođač visokokvalitetnog dizajniranog namještaja MS&WOOD sa pogonima u Fojnici objavio je poziv bud...

Read more
Prijavite se na YEP/IEEE Inovacijski izazov

Prijavite se na YEP/…

(Sarajevo, 13.6.2017. godine) - Međunarodni institut inženjera elektronike i elektrotehnike (IEEE) i Projekat zapošljavanja mladih (YEP), uz podršku Vlade Švajc...

Read more
Novo od Hoću.ba

Novo od Hoću.ba

hoću.INFO 1. Odlična prilika za studente: Honorarni posao u Sparkasse banci Odlična prilika namijenjena studentima za honorar...

Read more
  • 1
  • 2
  • 3

Ključne kompetencije

FacebookTwitter

Ključne kompetencije

Europska unija 2006. godine definirala je osam ključnih kompetencija koncepta cjeloživotnog učenja:

  • Komunikacija na maternjem jeziku
  • Komunikacija na stranim jezicima
  • Digitalne kompetencije...

Read more

Nekoliko stepenica

FacebookTwitter

KOJE TREBAMO PREĆI

Ključne kompetencije

Read more

Brojač posjeta: Ukupno 700727