Kontakt
Image1
Image2
Važnost karijernog usmjeravanja

Dani otvorenih vrata na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu

(Sarajevo, 29.8.2011. godine) – Ekonomski fakultet u Sarajevu poziva sve zainteresirane na Dane otvorenih vrata za programe I i II ciklusa studija.

Ponedjeljak, 5. septembar – 17:00 sati

Sarajevo Business School i Griffith College Dublin (I ciklus)

Ponedjeljak, 5. septembar – 18:00 sati

Zajednički master studij Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Ljubljani i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu (II ciklus)

Ponedjeljak, 12. septembar – 17:00 sati

Adizes School Management (II ciklus)

Ponedjeljak, 12. septembar – 18:00 sati

Poslovno aktuarstvo (II ciklus)

Utorak, 13. septembar – 17:00

Zajednički master studij Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu (II ciklus).

Mjesto održavanja: Sala za sjednice (prizemlje)

Dani otvorenih vrata Vam daju mogućnosti dobijanja potpunih informacija o studijima kroz razgovor sa koordinatorima i profesorima.

Ekonomski fakultet poziva buduće studente i njihove roditelje da dođu i upute sva svoja pitanja.

scroll back to top

Kurs u Srednjoj školi za tekstil, kožu i dizajn Sarajevo

(Sarajevo, 29.8.2011. godine) - Srednja škola za tekstil, kožu i dizajn Sarajevo objavila je oglas za upis kandidata za pohađanje kursa krojenja i šivanja, koji obuhvata obuku iz teoretske i praktične nastave. Kurs će trajati od tri do šest mjeseci, a po završetku kursa kandidatima će se izdati certifikati o završenoj obuci.

Zainteresovani kandidati mogu se prijaviti u školi (Medrese 5, 71 000 Sarajevo) do 30.9.2011. godine, svaki dan od 9 do 14 sati. Sve dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti putem telefona: 033/531-675.

scroll back to top

Fakultet zdravstvenih nauka vrši upis studenata

(Sarajevo, 24.8.2011. godine) – Fakultet zdravstvenih studija u Sarajevu raspisao je konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija u akademskoj 2011/2012. godini. Predviđeno je da budu upisana 143 studenta, i to na smjerovima: Zdravstvena njega i terapija, Fizikalna terapija, Zdravlje i ekologija, Radiološke tehnologije i Labaratorijske tehnologije.

Ispit za prijem kandidata za sve studije uključuje pismeni dio prijemnog ispita koji se sastoji iz testa iz predmeta: fizika, hemija i biologija.

Prijem dokumenata se vrši od 22.-27.8.2011. godine (uključujući i subote) u vremenu od 11.00-14.00 sati na šalteru Studentske službe Fakulteta zdravstvenih studija u Sarajevu, u krugu Kliničkog centra – Koševo. Bolnička 25.

Dodatne informacije se mogu dobiti u Studentskoj službi ili na telefon: 033/444-901.

scroll back to top

Na tuzlanskim fakultetima još 1.124 mjesta

(Tuzla, 26.8.2011. godine) – Nakon prvog upisnog roka na fakultetima Univerziteta u Tuzli ostala su još 1.124 slobodna mjesta za prijem novih studenata.

Naime, sa Univerziteta su saopštili da je u prvom roku primljeno 1.950 brucoša, koji su se tokom sedmice trebali upisati.

Najviše slobodnih mjesta ostalo je na tehničkim fakultetima, poput Rudarskog i Tehnološkog, dok su popunjeni Filozofski i Pravni fakultet.

scroll back to top

Akademiji likovnih umjetnosti nedostaje grafičara

(Sarajevo, 24.8.2011. godine) – Akademija likovnih umjetnosti u Sarajevu krajem ovoj mjeseca organizirat će za studente drugi rok za polaganje prijemnog ispita na Odsjeku grafike. Naime, iako po planu i programu mogu primiti pet studenata, na konkurs su se prijavila samo tri, tako da će drugi rok biti definitivno potreban.

Prema riječima dekanese Amele Hadžimejlić-Kečo smjer grafike je danas vrlo popularan, jer pruža velike mogućnosti zaposlenja u različitim segmentima društva.

Prema njenim riječima studenti koji završe grafiku imat će priliku raditi poslove vezane za kreiranje, likovnu umjetnost, mogu biti i slobodni slikari.

(Izvor: Dnevni avaz)

scroll back to top

Da li ste koristili usluge javnih službi za zapošljavanje?

Da, učestvovao/la sam u jednom od programa - 10.5%
Da, koristio/la sam usluge CISO ili job kluba - 15.6%
Da, pratim i primam oglase sa web portala Zavoda - 9.8%
Da, učestvovao/la sam na radionicama grupnog informisanja - 2.5%
Ne - 61.6%

Vijesti

FacebookTwitter

Ostale Vijesti

Karijerno usmjeravanje djece

Karijerno usmjeravan…

(Sarajevo, mart 2018. godine) - JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo nastavlja sa redovnim aktivnostima u oblasti karijernog usmjeravanja. U p...

Read more
Poziv za prijave za učešće u programu „PoWEr“

Poziv za prijave za …

(21.8.2017. godine) - Fondacija 787 u periodu od septembra 2017. do februara 2018. godine održava program ekonomskog osnaživanja „PoWEr“ koji je namijenjen že...

Read more
POZIV ZA STUDENTE, DIPLOMIRANE EKONOMISTE I/ILI MLADE INŽENJERE IZ OBLASTI POLJOPRIVREDE, PREHRAMBENE INDUSTRIJE I OSTALIH DJELATNOSTI VEZANIH ZA EKONOMSKI I RURALNI RAZVOJ

POZIV ZA STUDENTE, D…

Centar za ekonomski i ruralni razvoj (CERD), poziva sve zainteresovane studente završnih godina, diplomirane ekonomiste i/ili mlade inženjere iz opština sjeve...

Read more
MS&WOOD nudi stipendije i posao

MS&WOOD nudi stipend…

(Sarajevo, 15.6.2017. godine) - Bosanskohercegovački proizvođač visokokvalitetnog dizajniranog namještaja MS&WOOD sa pogonima u Fojnici objavio je poziv bud...

Read more
Prijavite se na YEP/IEEE Inovacijski izazov

Prijavite se na YEP/…

(Sarajevo, 13.6.2017. godine) - Međunarodni institut inženjera elektronike i elektrotehnike (IEEE) i Projekat zapošljavanja mladih (YEP), uz podršku Vlade Švajc...

Read more
Novo od Hoću.ba

Novo od Hoću.ba

hoću.INFO 1. Odlična prilika za studente: Honorarni posao u Sparkasse banci Odlična prilika namijenjena studentima za honorar...

Read more
  • 1
  • 2
  • 3

Ključne kompetencije

FacebookTwitter

Ključne kompetencije

Europska unija 2006. godine definirala je osam ključnih kompetencija koncepta cjeloživotnog učenja:

  • Komunikacija na maternjem jeziku
  • Komunikacija na stranim jezicima
  • Digitalne kompetencije...

Read more

Nekoliko stepenica

FacebookTwitter

KOJE TREBAMO PREĆI

Ključne kompetencije

Read more

Brojač posjeta: Ukupno 707287